Videopoker

Videopoker är en spelmaskin som skiljer sig från de andra spelmaskinerna eftersom den slumpar spelkort istället för symboler. Videopoker brukar räknas som en helt egen kategori av spelmaskiner och ska därför inte förväxlas med slotsmaskiner som bara slumpar symboler. Om du gillar både poker och spelmaskiner så kommer du förmodligen att älska att spela videopoker, för när du spelar videopoker får du både spelmaskinens enkelhet och pokerns strategitänkande eftersom du precis som inom pokern kan kalkylera dina odds innan du drar en andra gång. Vi ska ge dig ett exempel:

Anta att du snurrar dina spelkort en gång och får fyra ruter och två kungar. Då har du två val: antingen sparar du på kungarna och försöker få triss, fyrtal eller Kåk, eller så sparar du på dina ruter för att försöka få en färg som ger en riktigt fin vinst. Innan du gör ditt val kan du kalkylera dina odds med en pottoddskalkylator på nätet, men ibland kan det vara kul att spela mot oddsen, till exempel om du är nära att få en straight Flush som ger en grymt bra vinst.

Om videopokermaskinen

En videopokermaskin består av 5 hjul eftersom en full pokerhand består av 5 spelkort. När du spelar videopoker får du alltid snurra hjulen två gånger och kan således låsa de spelkort du vill behålla innan du drar andra gången. Det finns både videopokermaskiner som består av en vinstlinje och videopokermaskiner som består av massor av vinstlinjer, men inom videopoker vinner du bara på horisontella linjer till skillnad från en vanlig slotsmaskin då du kan vinna på alla möjliga linjer.

Jacks or Better

Jacks or Better är den mest omtyckta videpokermaskinen. När du spelar på denna spelmaskin måste du få minst par i knekt (Jacks) för att vinna, förövrigt vinner helt enligt pokerprincipen precis som med alla andra videopokermaskiner.

Joker Poker

Joker poker är också ett mycket populärt videopokerspel som drar många spelare. När du spelar Joker Poker måste du få minst par i Kung för att vinna men i gengäld finns det en Joker med i leken som ersätter vilket spelkort som helst. Nackdelen med Joker Poker, i jämförelse med Jacks or Better, är att dina vinstchanser blir något mindre men å andra sidan ökar du dina chanser att vinna större vinster.

Dueces Wild

Dueces Wild betyder ungefär ”vilda tvåor” och säger en hel del om vad denna videopokermaskin går ut på. Alla fyra tvåor i leken kan ersätta vilket kort som helst, precis som en Joker brukar göra, vilket ökar dina vinstchanser rejält, i alla fall om du satsar på större vinster. Det här är såklart en stor fördel, men tänk på att när du spelar Dueces Wild måste du få minst triss eller bättre och kan alltså inte vinna på höga par.

Vinnande händer inom Videopoker

Så här rankas dina händer inom videopoker, vi börjar med den bästa handen och slutar med den sämsta vinnarhanden:

Royal Straight Flush: 10 till Ess i färg.

Straight Flush: En stege i samma färg.

Fyrtal: Fyra spelkort med samma valör, till exempel 4 kungar.

Kåk: En triss och ett par i samma hand.

Färg: Fem kort i samma färg, alltså en hand med bara ruter, hjärter, spader eller klöver.

Stege: Fem kort i nummerföljd, till exempel 7, 8, 9, 10 och Knekt.

Triss: Tre kort med samma valör. Det här är den lägsta vinnande handen inom Dueces Wild.

Par i Kung: Två Kungar. Det här är den lägsta vinnande handen inom Joker Poker.

Par i Damer och par i Knekt: Två damer eller två knektar. Två knektar är den lägsta vinnande handen inom Jacks or Better.